Vrijwilligers

De JVW in Moergestel draait volledig op vrijwilligers. Veel mensen van de  Moergestelse bevolking worden op de één of andere manier wel betrokken bij de JVW. Is het niet door zelf mee te doen als groepsleiding, groene team, spelleiding, verkeersregelaar of organisator, dan is het wel door dat er iemand uit het gezin in een groep zit.

Dat de JVW leeft in Moergestel blijkt wel uit het feit dat vakanties worden afgestemd op de JVW, niet alleen door de ouders van deelnemende kinderen, maar zeker ook door de vrijwilligers. En daar is de organisatie maar wat blij mee!

Maatschappelijke Stageplaats (MAS)
Jeugdvakantieweek Moergestel biedt  Maatschappelijke Stageplaatsen (MAS) aan. We hebben stageplaatsen voor groepsleiding, spelleiding of vrijwilliger in het groene team. Schrijf je in als vrijwilliger en geef bij je inschrijving duidelijk aan dat het om een maatschappelijke stage gaat.

Groepsleiding

Zonder de groepsleiding geen JVW zeggen wij als organisatie. Elk jaar staat er weer enthousiaste leiding klaar om de kinderen de hele week te begeleiden en te vermaken. Wij zijn trots op de leiding die elk jaar weer mee willen doen. Jullie geven hiermee aan betrokken te zijn bij de jongere kinderen uit het dorp.

IMG_4223.JPG IMG_8161.JPG

Groene (ranja) team

Het groene team zorgt met name voor de inwendige mens. Niet alleen het drinken en/of snoepjes voor de kinderen en vrijwilligers, maar ben je gestoken door een wesp of heb je misschien een pleister nodig? Ook dan kunnen zij je helpen. Kortom geen activiteit zonder het groene team!

IMG_3532.JPG DSC_0006.JPG

Spelleiding

De spelleiding helpt bij allerlei spellen. Je hoeft het spel niet mee te organiseren en voor te bereiden maar alleen te begeleiden tijdens de uitvoering. Vooraf krijg je duidelijke instructies over wat er van je verwacht wordt. Qua spelletjes kun je denken aan bijvoorbeeld een vossenjacht of een zeskamp. Je hoeft niet de hele week of de hele dag mee te helpen als spelleiding. Het is ook mogelijk om je per activiteit aan te melden.

DSCF2217.JPG IMG_0279.JPG

Overige vrijwilligers

De overige vrijwilligers helpen bijvoorbeeld als verkeersregelaar bij het oversteken,  klaarzetten van materialen of opbouwen van de spellen. Ook als EHBO-er kun je ons mee komen helpen. Je hoeft niet de hele week of de hele dag mee te helpen. Het is ook mogelijk om je per dagdeel aan te melden, geef dit na aanmelding even aan ons door.

IMG_4090.JPG IMG_3450.JPG

Organisatie (paarse team)

Onze organisatie bestaat uit allerlei enthousiaste mensen van verschillende leeftijd. Samen maken we het mogelijk dat de kinderen een leuke week hebben. Voordat de JVW begint moet er een hoop geregeld worden. Je moet dan denken aan allerlei aanvragen (bussen, subsidie, locaties, wegafzettingen), het organiseren van spellen, het maken van een draaiboek, een groepsindeling maken en het ronselen van groepsleiding.

Als je bij het paarse team wilt dan moet je helemaal te gek, gaaf, leuk, cool, stoer, en supertof zijn! Is dit op jou van toepassing? Laat het ons weten!

DSC_0046.JPG IMG_3507.JPG