Veelgestelde vragen2022-04-14T21:26:53+02:00

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Staat het gezochte antwoord er niet tussen?
> Stel je vraag dan via het Contactformulier


Waar vind ik alle praktische informatie?

Alles wat je moet weten over de JVW, zoals start- en eindtijden staat op de site. Bekijk het programma. Mist er iets? Laat het ons weten.

Wij wonen in Moergestel, maar mijn kinderen zitten niet in Moergestel op school, maar doen toch mee met het JVW. Wanneer krijgen zij meer info het programma?

Het programma staat op deze site.

Moeten de kinderen tussen de middag opgehaald worden?

Nee, net zoals op de basisschool hanteren wij een continu rooster. De kinderen blijven van het begin tot het eind bij JVW aanwezig. Lunch en drinken moeten de kinderen zelf meenemen m.u.v. de dagen dat het in het programma expliciet vermeld staat.


Welke programma’s zijn er en hoe is de verdeling?

Tot 2020 waren de kinderen verdeeld in 3 programma’s, A, B en C:

– Programma A > kinderen uit groep 1 en 2

– Programma B > kinderen uit groep 3, 4 en 5
– Programma C > kinderen uit groep 6, 7 en 8


Sinds 2021 volgen Programma B en C dezelfde dag programmering. Alleen kinderen uit het C programma mogen meedoen aan het dinsdagavond programma.

Begint en eindigt JVW iedere dag op dezelfde locatie?

Omdat wij iedere dag andere activiteiten bieden starten we niet iedere dag op dezelfde locatie. Kijk daarom goed in het programma op welke locatie we starten.
We eindigen wel iedere dag op dezelfde locatie als waar we gestart zijn, m.u.v. verzamelen start optocht op vrijdagavond en disco.
Alle programma’s starten wel op dezelfde locatie: je hoeft dus bijvoorbeeld niet met een kind op locatie X te zijn en het andere kind op locatie Y.

Ik heb mijn kind ingeschreven, maar we hebben alsnog een vakantie geboekt. Kan ik het inschrijfgeld terug krijgen?

Nee, helaas. De week na de inschrijving worden de lijsten samengesteld, groepen ingedeeld en aan de hand van het aantal kinderen al de nodige bestellingen geplaatst, inkopen gedaan enz. M.a.w., aan de hand van het aantal inschrijvingen worden al vrij snel na de inschrijvingen kosten gemaakt.

Ik wil graag bij mijn vriendjes en/ of vriendinnetjes in de groep, kan dat?

Je kan bij het aanmelden aangeven bij wie je graag in de groep wilt. Hier proberen we rekening mee te houden, maar het lukt niet altijd.

Waarom is mijn kind maar bij één vriendje of vriendinnetje ingedeeld, terwijl ik er twee opgegeven heb?

Tja, het blijft een flink karwei om de kinderen in te delen. Wij hebben er bewust voor gekozen om ouders de mogelijkheid te bieden een paar extra namen op te geven van kinderen bij wie hun kind graag in de groep zou willen zitten. Het is helaas onmogelijk om aan ieders wensen te voldoen (iemand kan bv. wel een naam opgeven van een vriendje, maar die naam komt soms wel tien keer voor bij verschillende kinderen; anderzijds zijn er soms wel tien kinderen die een bepaalde naam noemen, terwijl de persoon in kwestie niemand van die tien kinderen genoemd heeft). Ondanks dat er zo’n drie- tot vierhonderd kinderen ingedeeld moeten worden, wordt er geprobeerd met zoveel mogelijk wensen rekening te houden. Dit biedt natuurlijk geen garantie dat het ook daadwerkelijk altijd lukt!

Mijn kind heeft speciale aandacht nodig, maar ik weet niet of ik dit moet vermelden bij de inschrijving?

Graag zelfs! Dit voorkomt een mogelijke teleurstelling, zowel bij het kind, bij de ouder en bij de leiding van de groep. Alleen als we bekend zijn met de soort van aandacht die je kind nodig heeft, kunnen we gericht rekening houden met het samenstelling van de groep kinderen en de indeling van de leiding.

Kan ik mijn kind later ophalen dan vermelde eindtijd?

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor het opvangen van uw kind na vermelde eindtijd. Ben je verhinderd of verlaat, het opvangen dien je zelf te verzorgen. Het paarse team en leiding hebben na het einde vaak nog een vervolg programma of privé activiteiten.

Ik ben iets kwijt, wat nu?

Ga naar de pagina gevonden voorwerpen en kijk of het al gemeld is. Je kunt ook navraag doen bij de leiding.

Ik heb iets gevonden, wat nu?

Ga naar de pagina gevonden voorwerpen en meld het daar. Geef het ding even af bij je leiding.

  • Wij het prettig vinden dat, als kinderen op de fiets komen tijdens de jeugdvakantieweek, deze ook nagekeken is. (banden zijn opgepompt zijn e.d.).
  • Wij adviseren op tijd aanwezig te zijn, ook bij het ophalen van de kinderen
  • Wij altijd open staan voor nieuwe ideeën en suggesties
  • Wij er van uit gaan dat kinderen die opgegeven zijn ook meedoen en als dat, om wat voor reden dan ook, niet mogelijk is wij daar een bericht van krijgen.
  • Wij hopen dat onze vaste vrijwilligers hun adreswijziging doorgeven bij een verhuizing
  • Wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor verloren voorwerpen
  • Wij ieder jaar wél een aantal gevonden voorwerpen hebben, deze dagelijks af te halen zijn en na de JVW op de site geplaatst worden
  • Het restant na verloop van tijd weggegeven wordt
Waar vind ik alle praktische informatie?2022-04-14T23:38:31+02:00

Alles wat je moet weten over de JVW, zoals start- en eindtijden staat op de site. Bekijk het programma. Mist er iets? Laat het ons weten.

Wij wonen in Moergestel, maar mijn kinderen zitten niet in Moergestel op school, maar doen toch mee met het JVW. Wanneer krijgen zij meer info het programma?2022-04-14T23:36:47+02:00

Het programma staat op deze site.

Ga naar de bovenkant