Programma C (groep 6-7-8)

zeskamp

Het thema is dit jaar Gesnapt? Ontsnapt!
Met wat puzzelen komen we er ongetwijfeld samen uit!

TIP: Breng géén waardevolle spullen mee en trek makkelijke kleding aan, die vies mag worden!

Maandagochtend – Laat de vos niet ontsnappen
Om 9.30 uur kom je naar eerst naar Den Donk, waar we de groepjes bij elkaar gaan zoeken. De leiding komt je halen bij het bordje 3, 4 of 5. Waar je gaat staan, is afhankelijk van de klas waarin je vorig jaar zat. Daar zie je vast al kinderen die vorig jaar bij jou op school in de klas zaten.
Als alle kinderen hun groepje en leiding hebben gevonden, gaan we kijken wie het dansje en JVW-lied van vorig jaar nog kent. Daarna gaan we tot 12.00 uur op jacht.

Maandagmiddag – Ontsnap!
Van 13.30-16.00 uur zet je hersens aan het werk bij Roef! Heb je het gesnapt? Dan kun je ontsnappen!

Dinsdagochtend – Wie is de dader?
Een ochtend in de zandbak van Moergestel. Je wordt om 09.30 uur verwacht in de Pierenberg. Tot 12.00 uur spelen we daar allerlei spellen waarbij je niet gesnapt mag worden.
Let op: auto’s mogen de Pierenberg niet in én het is een heel eind lopen vanaf de Oisterwijkseweg. Kom dus op de fiets!

Dinsdagmiddag – Alcatraz
Om 13.30 uur word je verwacht bij Den Donk. Tot 16.00 uur mag niemand  ontsnappen, want we bouwen vanmiddag zelf een gevangenis. Zelf gereedschap meebrengen, niet alleen om te kunnen ontsnappen, maar ook om te kunnen bouwen, is fijn, maar wel graag voorzien van je naam!

Dinsdagavond – Avond- en nacht?programma
Er komt maar geen eind aan deze dag, want om 18.45 uur word je verwacht bij Moorman in de Zandstraat.
Na het avondprogramma gaat het nachtprogramma van start. Heb je je niet opgegeven voor het nachtprogramma? Dan kun je om 22:00 opgehaald worden bij Moorman.
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, ga je om 08.30 uur weer naar huis om je spullen te pakken voor het verlof.
Nodig voor het nachtprogramma: luchtbed, slaapzak, warme kleren, nachtkleding.

Woensdag – Op verlof
Vandaag gaan we om vanaf Den Donk, naar Zwembad Stappegoor. Je wordt om 10.30 bij Den Donk verwacht. We zijn pas om 17.00 uur weer terug bij Den Donk, dus eten, drinken en je zwemkleding niet vergeten.

Alléén voor de vrijwilligers: Woensdagavond – In de bak, aan de bak
Speciaal voor de vrijwilligers start om 19.00 uur de zeskamp bij ’t Draaiboompje. Tot 21.00 uur testen we de fysieke gesteldheid van de vrijwilligers en hebben we vooral veel lol.
Tip: trek je zwemkleding vast aan en zorg voor een handdoek en droge kleren!

Donderdagochtend – Kraak de codes
Vanaf Den Donk, waar we om 9.30 uur verzamelen, gaan we het dorp in, waar op diverse plaatsen codes moeten kraken. Om 12.00 uur moeten de resultaten ingeleverd worden bij Den  Donk.

Donderdagmiddag –In de bak, aan de bak
We verzamelen om 13.30 uur bij ’t Draaiboompje voor een sportieve middag. Tot 16.00 uur is het zeskamp!

Vrijdagochtend – Knutselen
Deze ochtend gaan we ons van 9.30 – 12.00 uur voorbereiden op de optocht. Je mag gereedschap meebrengen, maar wel graag voorzien van naam.
Tip: je ouders kunnen de spullen voor de markt tussen 10.30  en 11.30 uur alvast neerzetten bij Roef!

Vrijdagmiddag – Markt
Om 13.30 uur start de markt bij Roef! Tot 15.30 uur kun je proberen zoveel mogelijk geld te verdienen door de verkoop van allerlei zaken, of door zelf op te treden met een act, door te zorgen voor een natje en een droogje voor de bezoekers of wat je zelf maar bedenkt.

Vrijdagavond – Optocht en disco
Om 18.00 uur word je verwacht bij Den Donk. Na een grandioze optocht, volgt de disco in Den Boogaard. Om 20.00 uur is er geen ontsnappen meer aan en houdt de JVW echt op. Ongetwijfeld kun je terugkijken op een intensieve, maar leuke week.
Route van de parade: Bosstraat – Past. De Louwstraat – Korenschuur – Schoolstraat – Kerkstraat – St. Jansplein

Voor de kinderen is de week nu afgelopen, maar voor de vrijwilligers is er nog een afterparty bij Moorman in de Zandstraat. De afterparty duurt tot 01.00 uur.