Programma B (groep 3-4-5)

b

Het thema is dit jaar Gesnapt? Ontsnapt!
Met wat puzzelen komen we er ongetwijfeld samen uit!

TIP: Breng géén waardevolle spullen mee en trek makkelijke kleding aan, die vies mag worden!

Maandagochtend – Laat de vos niet ontsnappen
Om 9.30 uur kom je naar eerst naar Den Donk, waar we de groepjes bij elkaar gaan zoeken. De leiding komt je halen bij het bordje 3, 4 of 5. Waar je gaat staan, is afhankelijk van de klas waarin je vorig jaar zat. Daar zie je vast al kinderen die vorig jaar bij jou op school in de klas zaten.
Als alle kinderen hun groepje en leiding hebben gevonden, gaan we kijken wie het dansje en JVW-lied van vorig jaar nog kent. Daarna gaan we tot 12.00 uur op jacht.

Maandagmiddag – Wie is de dader?
Een middag in de zandbak van Moergestel. Je wordt om 13.30 uur verwacht in de Pierenberg. Tot 16.00 uur spelen we daar allerlei spellen waarbij je niet gesnapt mag worden.
Let op: auto’s mogen de Pierenberg niet in én het is een heel eind lopen vanaf de Oisterwijkseweg. Kom dus op de fiets!

Dinsdagochtend – Ben creatief en ontsnap!
Deze ochtend verzamelen we om 9.30 uur bij Roef! Door creatief te zijn, valt er vandaag veel te verdienen én kun je ontsnappen. Ongetwijfeld is iedereen om 12.00 uur toe aan rust en gaan we naar huis voor een gezonde lunch 😉

Dinsdagmiddag – Braaaaaaand!!!
Ook vanaf 13.30 uur staat er weer een enerverend programma klaar, startend en eindigend bij Audacia. Onder leiding van de brandweer proberen we om alles en iedereen te redden en te laten ontsnappen. Om 16.00 uur gaat iedereen moe maar voldaan naar huis.

Woensdagochtend – (Ontsnappings)acts
Gisteren zijn we creatief geweest, en daar plukken we vandaag de vruchten van. Wie heeft de beste (ontsnappings)act en gaat om 12.00 uur naar huis met de hoofdprijs?

Woensdagmiddag – In de bak, aan de bak
We verzamelen om 13.30 uur bij ’t Draaiboompje voor een sportieve middag. Tot 16.00 uur is het zeskamp!
Tip: trek je zwemkleding vast aan en zorg voor een handdoek en droge kleren!

Alléén voor de vrijwilligers: Woensdagavond – In de bak, aan de bak
Speciaal voor de vrijwilligers start om 19.00 uur de zeskamp bij ’t Draaiboompje. Tot 21.00 uur testen we de fysieke gesteldheid van de vrijwilligers en hebben we vooral veel lol.
Tip: trek je zwemkleding vast aan en zorg voor een handdoek en droge kleren!

Donderdag – Op verlof
Vandaag ontsnappen we aan de drukte en gaan we om 9.30 uur, vanaf Den Donk, naar Speelland Beekse Bergen. We zijn pas om 16.00 uur weer terug bij Den Donk, dus eten, drinken en je zwemkleding niet vergeten.
Als je een abonnement hebt bij Speelland, dan is het fijn als je dat meebrengt!

Vrijdagochtend – Knutselen
Deze ochtend gaan we ons van 9.30 – 12.00 uur voorbereiden op de optocht. Je mag gereedschap meebrengen, maar wel graag voorzien van naam.
Tip: je ouders kunnen de spullen voor de markt tussen 10.30  en 11.30 uur alvast neerzetten bij Roef!

Vrijdagmiddag – Markt
Om 13.30 uur start de markt bij Roef! Tot 15.30 uur kun je proberen zoveel mogelijk geld te verdienen door de verkoop van allerlei zaken, of door zelf op te treden met een act, door te zorgen voor een natje en een droogje voor de bezoekers of wat je zelf maar bedenkt.

Vrijdagavond – Optocht en disco
Om 18.00 uur word je verwacht bij Den Donk. Na een grandioze optocht, volgt de disco in Den Boogaard. Om 20.00 uur is er geen ontsnappen meer aan en houdt de JVW echt op. Ongetwijfeld kun je terugkijken op een intensieve, maar leuke week.
Route van de parade: Bosstraat – Past. De Louwstraat – Korenschuur – Schoolstraat – Kerkstraat – St. Jansplein

Voor de kinderen is de week nu afgelopen, maar voor de vrijwilligers is er nog een afterparty bij Moorman in de Zandstraat. De afterparty duurt tot 01.00 uur.