Programma A (groep 1-2)

 

Het thema is dit jaar Gesnapt? Ontsnapt!
Met wat puzzelen komen we er ongetwijfeld samen uit!

 

TIP: Breng géén waardevolle spullen mee en trek makkelijke kleding aan, die vies mag worden!

 

Maandagochtend – Waar is de wasbeer?
Om 9.30 uur kom je naar Den Donk, waar we de groepjes bij elkaar gaan zoeken. De leiding komt je halen bij het bordje 1/2. Daar zie je vast al kinderen die vorig jaar bij jou op school in de klas zaten.
Als alle kinderen hun groepje en leiding hebben gevonden, gaan we kijken wie het dansje en JVW-lied van vorig jaar nog kent. Na het verhaal van de wasbeer, gaan we in de wijk de Heidevelden allerlei leuke dingen doen. Om 12.00 uur ben je weer terug bij Den Donk.

 

Dinsdagochtend – Spelletjes
Natuurlijk beginnen we om 9.30 uur weer met het JVW-lied en een dansje. Daarna gaan we ons best doen om een politiebadge te vullen met stickers! Om 12.00 uur kun je naar huis, al dan niet voorzien van een politiediploma.

 

Woensdagochtend – Op verlof
Vandaag ontsnappen we even aan de drukte en gaan we om 9.30 uur, vanaf Den Donk, naar de Gerrithoeve. Voor eten en drinken wordt gezorgd, dus zelf géén eten, drinken of snoepjes meebrengen! Om 16.00 uur zijn we weer terug bij Den Donk en kun je ongetwijfeld moe maar voldaan naar huis.

 

Alléén voor de vrijwilligers: Woensdagavond – In de bak, aan de bak
Speciaal voor de vrijwilligers start om 19.00 uur de zeskamp bij ’t Draaiboompje. Tot 21.00 uur testen we de fysieke gesteldheid van de vrijwilligers en hebben we vooral veel lol.
Tip: trek je zwemkleding vast aan en zorg voor een handdoek en droge kleren!

 

Donderdagochtend – Knutselen
De hele ochtend staat in het teken van knutselen. Van 9.30 uur tot 12.00 uur ben je bezig met het maken van iets voor de optocht en samen maken we een gevangenis. En natuurlijk proberen we ook te ontsnappen!

 

Vrijdagochtend – In de bossen
Een ochtend in de zandbak van Moergestel. Je wordt om 9.30 uur verwacht in de Pierenberg. We bouwen zandkastelen, spelen dat het een lieve lust is, en natuurlijk is er ook tijd om lekker te luieren. Om 12.00 uur kun je weer opgehaald worden.
Let op: auto’s mogen de Pierenberg niet in én het is een heel eind lopen vanaf de Oisterwijkseweg. Kom dus op de fiets!

 

Vrijdagavond – Optocht en disco
Om 18.00 uur word je verwacht bij Den Donk. Na een grandioze optocht, volgt de disco in Den Boogaard . Om 20.00 uur is er geen ontsnappen meer aan en houdt de JVW echt op. Ongetwijfeld kun je terugkijken op een intensieve, maar leuke week.
Route van de parade: Bosstraat – Past. De Louwstraat – Korenschuur – Schoolstraat – Kerkstraat – St. Jansplein

 

Voor de kinderen is de week nu afgelopen, maar voor de vrijwilligers is er nog een afterparty bij Moorman in de Zandstraat. De afterparty duurt tot 01.00 uur.