Thuisblijfkwis

Vandaag is het de laatste dag dat je nog de antwoorden op de vragen van de thuisblijfkwis kunt zoeken. Je hebt nog tot 23.59 uur vandaag de tijd om het formulier in te sturen om kans te maken op een leuke prijs.

En natuurlijk mag je ook vandaag weer een leuke foto insturen als je zit te zweten om de laatste antwoorden te vinden. Stuur de foto naar foto@jvwmoergestel.nl.

Vind de locatie

Vandaag krijg je weer een nieuw coördinaat: 51.5379,5.1842. Je moet op zoek naar een klein, verstopt, doosje.

Als je de plek van het coördinaat hebt gevonden vind je daar een klein doosje. In het doosje zit een logboek en een potlood. Schrijf je naam en leeftijd in het logboek en stop deze terug in het doosje. Het doosje verstop je daarna weer op dezelfde plek als waar je het gevonden hebt. Dit om te zorgen dat iedereen mee kan doen aan deze activiteit.

Je kunt het doosje tot en met donderdagavond vinden, daarna halen we hem weer op en wordt er een prijs verloot onder de namen die in het logboek staan.

En een foto is altijd leuk! Mail ‘m naar foto@jvwmoergestel.nl

Dobbelsteen tocht

Vandaag ga je zelf een tocht maken. Je hebt hiervoor alleen een dobbelsteen nodig.

Je start bij je eigen huis en gooit met de dobbelsteen. Gooi je 1 of 2 of 3 dan ga je naar links, gooi je 4 of 5 of 6 dan ga je naar rechts. Als je weer bij een kruispunt of splitsing komt, dan gooi je weer met de dobbelsteen.

Kun je alleen naar links of naar rechts dan is 1 of 2 of 3 gooien linksaf gaan en 4 of 5 of 6 gooien rechtsaf gaan.

Kun je ook rechtdoor, dan is 1 of 2 linksaf, 3 of 4 rechtsaf en 5 of 6 rechtdoor.

In totaal gooi je 20x met de dobbelsteen. Hoe ver van huis kom je uit?

Mail je beginadres, je eindadres én je naam en telefoonnummer naar info@jvwmoergestel.nl en misschien win jij wel een leuke prijs!

Denk je aan de verkeersveiligheid?!

En natuurlijk mag er weer een foto naar foto@jvwmoergestel.nl.

Kleurwedstrijd

We hebben 2 verschillende kleurplaten voor jullie gemaakt. Bij de kleurplaat met de mandala zijn onderdelen van het logo gebruikt. Bij de andere kleurplaat kun je de kinderen van het logo vrolijk aankleden. En natuurlijk mag je ze ook een gezicht en haren geven. Er is een extra kleurplaat met verschillende kledingstukken.

Inkleuren mag je met alle materialen doen die je hebt, potloden, stiften, verf, glitters, stof. Laat je creativiteit maar los. Misschien ben jij wel een echte modeontwerper?

Je kunt 1 kleurplaat inkleuren, maar je mag natuurlijk ook allebei de kleurplaten versieren.

Lever je kleurplaat of kleurplaten in op vrijdag 21 augustus, tussen 11.00 en 12.00 uur, bij Den Boogaard.

Natuurlijk hebben we een prijsje voor de mooiste werkstukken, dus zet op de achterkant in ieder geval je naam en je telefoonnummer!

Succes en maak er iets moois van.

Klik hieronder op een kleurplaat om te printen.

Heb je niet de mogelijkheid om te kunnen printen, dan kun je een kleurplaat ophalen op Vonderhof 7, tussen 10.00 en 12.00 uur. Let op: Maureen heeft een beperkt aantal kleurplaten uitgeprint liggen en op = op!

Wat kun je nog meer doen

Een aantal van de activiteiten van de vorige dagen kun je nog steeds doen.

Klik hier voor meer informatie over en de linkjes naar de logokwis en de fotospeurtocht.

Knutselen – fantasiedier

Vind je het leuk of fantaseer je weleens over dieren die niet echt bestaan? Je kunt je eigen bedachte dier zelf maken. Ga op zoek naar knutselspullen om het dier uit je fantasie zelf te maken. Het is fantasie, dus een beetje gek mag.

Nodig:

  • Knutselspullen passend bij jouw dier (bijvoorbeeld: plastic flessen, blikken, wc-rolletjes, papier, (bier)dopjes)
  • Schaar
  • Touw
  • Lijm
  • stiften/verf

Is je fantasiedier af en wil je je dier delen? Mail een foto naar foto@jvwmoergestel.nl en zie je fantasiedier in de fotogalerij op deze site.

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!

Gratis bingokaarten

Heb je nog geen bingokaart voor de thuisblijfbingo vrijdagmiddag?

Dan kun je nog gratis een bingokaart ophalen
bij Maureen Hekker, Vonderhof 7 of bij Bloem en Groen, Schoolstraat 3.

Iedereen mag meedoen, jong én oud!

De uitzending is vrijdagmiddag van 15.00-17.00 uur op MTV, Ziggokanaal 43 of via Youtube MTV live.