Thuisblijfkwis

Klik hier om naar de kwis te gaan. Deze kwis bestaat uit 10 rondes. Elke ronde heeft 20 vragen. We testen je kennis op het gebied van muziek, algemene kennis, kennis over de JVW, kinderboeken en nog veel meer.

Denk eraan op tijd je antwoordformulieren in te sturen om kans te maken op een leuke prijs. Dit kan tot uiterlijk woensdag 19 augustus 23.59 uur. Je kunt de antwoordformulieren per ronde insturen, maar alles in één keer inleveren mag ook.

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de thuisblijfkwis, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl.

Vind de locatie

Je moet op zoek naar een klein, verstopt, doosje. Het enige wat je krijgt, is een coördinaat: 51.557407,5.196597

Als je de plek van het coördinaat hebt gevonden vind je daar een klein doosje. In het doosje zit een logboek en een potlood. Schrijf je naam en leeftijd in het logboek en stop deze terug in het doosje. Het doosje verstop je daarna weer op dezelfde plek als waar je het gevonden hebt. Dit om te zorgen dat iedereen mee kan doen aan deze activiteit.

Je kunt het doosje tot en met donderdagavond vinden, daarna halen we hem weer op en wordt er een prijs verloot onder de namen die in het logboek staan.

En omdat we niet de beroerdste zijn, leggen we ook nog even uit wat een coördinaat is.
Een coördinaat is een reeks getallen die wordt gebruikt om tot op 15 cm nauwkeurig een plaats op aarde aan te geven. Als je de aarde in vakjes verdeelt, gebruik je hiervoor horizontale lijnen (deze gaan van links naar rechts) en verticale lijnen (deze gaan van boven naar beneden). Al deze lijnen hebben een eigen getal. Als je de getallen weet van de lijnen die elkaar kruisen op het punt dat je aan wilt geven, dan heb je een coördinaat.

Succes met het vinden van het boekje!

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de gps-tocht, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

Knutselen – collage

Een collage is een verzameling van plaatjes die jij leuk vindt. Knip plaatjes uit tijdschriften, zoek foto’s of andere plaatjes. Plak ze op de manier die jij leuk vindt bij elkaar op een papier. Versier je collage eventueel nog met de stiften, potloden en stickers. Leuk om voor jezelf te maken, maar je opa en oma zullen het ook leuk vinden om te krijgen of er een samen te maken.

Maak je een collage met dieren, zorg dan dat er in ieder geval een panda in de collage te zien is.

Nodig:

  • Schaar
  • Papier
  • Tijdschriften, plaatjes of foto’s
  • Plak/lijm
  • Stiften, potloden en stickers om je collage verder te versieren

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!

Wil je kans maken op een leuke prijs, maak dan een foto van je collage en stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl of lever je kunstwerk in op Vonderhof 7.

Knutselen – knikkerbaan

Het is al te zien in de naam: een knikkerbaan is een baan om een knikker doorheen te laten rollen. Dit kun je ook zelf maken. Ga jij voor een hoge, mooie of lange knikkerbaan? Tegelijk kan natuurlijk ook 😉. Veel bouwplezier en vergeet niet om de baan te testen.

Leuke ideeën nodig voor je knikkerbaan? Google knikkerbaan maken, of kom kijken naar het voorbeeld op Vonderhof 7.

Nodig:

  • 1 of meer knikkers
  • Voorwerpen om de knikker doorheen te laten rollen
  • schaar
  • plak/lijm

Vind je je knikkerbaan mooi, en wil je kans maken op een prijs, mail dan een foto van je knikkerbaan naar foto@jvwmoergestel.nl.

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!