Geheime code

Dit jaar helaas geen JVW buiten bij de scouting, in het bos of op de sportvelden. Maar gelukkig kunnen wij je via internet toch nog een aantal leuke dingen laten doen. Wist je dat er op internet ontzettend veel codes staan?

We hebben een geheime code gevonden, kun jij ontcijferen wat er in de code staat? Klik hieronder op de afbeelding en ontdek wat er staat.

Vergeet niet om de ontcijferde code te mailen naar info@jvwmoergestel.nl. Wie weet win je wel een leuke prijs!

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de geheime code, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

Vind de locatie

Vandaag krijg je weer een nieuw coördinaat: 51.5443926,5.1830514. Je moet op zoek naar een klein, verstopt, doosje.

In het doosje zit een logboek en een potlood. Schrijf je naam en leeftijd in het logboek en stop deze terug in het doosje. Het doosje verstop je daarna weer op dezelfde plek als waar je het gevonden hebt. Dit om te zorgen dat iedereen mee kan doen aan deze activiteit.

Je kunt het doosje tot en met donderdagavond vinden, daarna halen we hem weer op en wordt er een prijs verloot onder de namen die in het logboek staan.

En een foto is altijd leuk! Mail ‘m naar foto@jvwmoergestel.nl

Kralenkettingtocht

Vandaag kun je een speurtocht doen met een kralenketting. Geen echte kralenketting, maar één op papier. Iedere kraal betekent iets anders. Bij een blauwe, vierkante kraal ga je rechtdoor, bij een groene, driehoekige kraal ga je rechtsaf, bij een rode, stervormige kraal ga je linksaf. Een gele, ronde kraal met een cijfer erin betekent dat je een opdracht moet uitvoeren.

Klik hieronder op de afbeelding, print de tocht uit en ga lekker op pad. Print ook het spiekbriefje uit. Dit kan je helpen bij de tocht! Denk je ook vandaag weer aan de verkeersveiligheid?!

P.s. Je hoeft de tocht niet per se in kleur te printen, met een zwart/wit print kun je de tocht ook doen.

Knutselen – droomhuis

Wat zou jij later in je huis willen hebben? En hoe ziet jou huis eruit? Maak jouw droomhuis. Wie weet komt er nog wel iets van in jullie huidige huis 😉.

Nodig:

  • Iets om het huis van te maken (bijvoorbeeld een doos of papier om op te tekenen, hout)
  • Potloden en stiften
  • Papier in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Plak/lijm

Heb jij een prachtig droomhuis gemaakt? Stuur een foto van je droomhuis of van jou bezig met het bouwen van je het droomhuis naar foto@jvwmoergestel.nl en bekijk je eigen droomhuis en dat van anderen bij de fotopagina op deze site.Het mooiste droomhuis wint een leuke prijs.

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!

Knutselen – masker

Het is dan nog wel geen carnaval, maar een masker kan toch altijd? Teken zelf een masker of vraag je ouders of ze een masker kunnen printen. Versier je masker. Klaar? Tijd om je masker uit te knippen of prikken. Maak als laatst in allebei de zijkanten een gaatje, haal het touwtje of de elastiek er doorheen en zet je masker op.

Wil je een voorbeeld van een masker, google dan masker sjabloon of masker kleurplaat.

Nodig:

  • Papier
  • Schaar of prikpen en prikmatje
  • Touwtje of elastiek
  • Potloden, stiften en stickers om je masker te versieren

Zo’n mooi masker moet niet ongezien blijven. Stuur een foto van je masker, jou met je masker op of jezelf werkend aan je masker naar foto@jvwmoergestel.nl dan is je foto te zien op deze site. En misschien win je wel een leuke prijs!

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!

Gratis bingokaarten

Heb je nog geen bingokaart voor de thuisblijfbingo vrijdagmiddag?

Dan kun je nog gratis een bingokaart ophalen
bij Maureen Hekker, Vonderhof 7 of bij Bloem en Groen, Schoolstraat 3.

Iedereen mag meedoen, jong én oud!

De uitzending is vrijdagmiddag van 15.00-17.00 uur op MTV, Ziggokanaal 43 of via Youtube MTV live.

Wat kun je nog meer doen

Een aantal van de activiteiten van de vorige dagen kun je nog steeds doen.

Klik hier voor meer informatie over en de linkjes naar de fotospeurtocht, de dobbelsteen tocht en de kleurwedstrijd.