Thuisblijfkwis

De thuisblijfkwis bestaat uit veel onderdelen. Als je nog niet alles af hebt, dan kun je vandaag verder.

Denk eraan op tijd je antwoorden in te sturen. De uiterlijke inleverdatum is woensdag 19 augustus 23.59 uur.

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de thuisblijfkwis, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

 

Vind de locatie

Vandaag krijg je een nieuw coördinaat: 51.5561,5.1948. Je moet op zoek naar een klein, verstopt, doosje.

Als je de plek van het coördinaat hebt gevonden vind je daar een klein doosje. In het doosje zit een logboek en een potlood. Schrijf je naam en leeftijd in het logboek en stop deze terug in het doosje. Het doosje verstop je daarna weer op dezelfde plek als waar je het gevonden hebt. Dit om te zorgen dat iedereen mee kan doen aan deze activiteit.

Je kunt het doosje tot en met donderdagavond vinden, daarna halen we hem weer op en wordt er een prijs verloot onder de namen die in het logboek staan.

En omdat we niet de beroerdste zijn, leggen we ook nog even uit wat een coördinaat is.
Een coördinaat is een reeks getallen die wordt gebruikt om tot op 15 cm nauwkeurig een plaats op aarde aan te geven. Als je de aarde in vakjes verdeelt, gebruik je hiervoor horizontale lijnen (deze gaan van links naar rechts) en verticale lijnen (deze gaan van boven naar beneden). Al deze lijnen hebben een eigen getal. Als je de getallen weet van de lijnen die elkaar kruisen op het punt dat je aan wilt geven, dan heb je een coördinaat.

Succes met het vinden van het boekje!

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de gps-tocht, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

Logokwis

Leuk dat je meedoet met de online Jeugdvakantieweek! Vandaag een logoquiz, om te kijken hoe goed jullie alle bedrijven in Moergestel kennen! 

Er zijn 2 versies van de logikwis, een makkelijke(re) waarbij je het hele logo ziet en een moeilijkere, waarbij je maar een stukje van het logo ziet. Kijk maar welke logikwis je wilt maken, maar allebei mag natuurlijk ook.

Elke logikwis heeft 33 logo’s, ken jij ze allemaal? Bij ieder logo staat ook een cijfer. Tel dus de letters van de bedrijfsnaam en schrijf de juiste letter op. De eerste krijg je alvast van ons cadeau 😉. Heb jij alle letters gevonden? Dan lees je van boven naar beneden een vraag. Vul het formulier in en wie weet win jij een prijs! Let op: De ij van ijsje zijn 2 losse letters!  

Heb je een leuke foto gemaakt terwijl je bezig was met de logokwis, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

Fotospeurtocht

Ben jij goed in zoeken, en heb je wel zin in een speurtocht. Ga dan snel aan de slag! Klik op het plaatje hieronder, pPrint de speurtocht uit of doe hem rechtstreeks vanaf een mobiele telefoon en ga aan de slag. Je komt langs verschillende speeltuintjes, dus er is onderweg genoeg te doen. Neem snel een pen en papier mee om de slagzin op te kunnen schrijven en dan kan je aan de slag. Succes met het vinden van de route en héél veel plezier!!! Denk je wel aan de verkeersveiligheid?!

O ja, heb je de slagzin juist, dan wacht er een lekkere koude verrassing op je bij Epi!!

En natuurlijk vinden we het leuk om te zien waar jullie mee bezig zijn. Heb je een leuke foto, stuur die dan naar foto@jvwmoergestel.nl

Knutselen – (3D-)schilderij

Een plat schilderij zie je bijna overal, maar het kan ook anders. Maak eens een schilderij waarbij de kunst naar voren komt of lijkt te komen.

Nodig:

  • Papier of canvas
  • Potloden, stiften en stickers
  • vouwblaadjes
  • Spullen om mee te knutselen die niet plat zijn (bijvoorbeeld: een wc-rolletje, opgerolde of opgepropte kranten, knopen, kraaltjes)

Op Vonderhof 7 kun je tussen 10.00 en 12.00 uur wat knutselspulletjes op komen halen als je zelf niets hebt. Denk aan gekleurd papier/karton, crêpepapier, tijdschriften, wc rolletjes, wiebeloogjes of een schilderdoek/canvas. Voor een schaar, lijm, verf en kwasten moet je zelf zorgen. Let op: op=op!

Je schilderij is gaaf geworden! Deel je schilderij met anderen door een foto ervan te sturen naar foto@jvwmoergestel.nl en zie je schilderij in de galerij op deze site. En wie weet win jij wel een leuke prijs.